Løsninger for deg som har fått inkassokrav

3

De fleste som ikke betaler for seg vil ha en klump i magen, som vil bli enda større dersom det kommer et inkassokrav i postkassa. Det er slettes ikke noen hyggelig melding å få, men for de fleste vil den være forventet, ettersom det alltid skal sendes ut et varsel om inkasso før det går såpass langt. Det betyr at du som har fått et inkassokrav ikke har tatt tak i problemene dine når du burde ha gjort det, men vi skal allikevel komme med noen gode løsningsforslag til deg som er i en slik situasjon.

Slik blir du kvitt inkassokrav

Det viktigste man gjør når man har fått et inkassokrav, er at man tar tak i problemet så raskt som mulig. Nå er det blodig alvor, og gjør man ikke noe med kravet innen forfallsdatoen så kan det føre til tvungen lønnstrekk, betalingsanmerkninger og andre alvorlige konsekvenser. Det enkleste er naturligvis å innfri det kravet som opprinnelig førte til inkassokravet, altså den regningen du ikke har betalt. Da blir nemlig kravet slettet og du slipper unna uten noe annet enn en aldri så liten lærepenge.

Men det er slettes ikke alltid slik at man har den økonomien som skal til for å innfri inkassokravet, og det er jo tross alt en grunn til at man mottok dette kravet i første omgang. Da anbefaler vi at man forhører seg med kommunen, NAV eller andre gjeldsordninger som kan bistå i slike situasjoner. Sosialtjenesten kan være et godt alternativ. Dersom man ikke får hjelp hos en av disse instansene, så anbefaler vi at man kontakter kreditoren snarest mulig for å ro i land en avtale om en nedbetalingsordning.

For de fleste kreditorer (de som har sendt deg fakturaen) vil være interessert i en løsning slik at de får pengene sine. Her kan man avtale at man skal betale ned kravet over et visst antall måneder, eller at man betaler tilbake det opprinnelige kravet dersom renter og gebyrer blir slettet. Her vil man kunne forhandle seg frem dersom man opptrer ryddig og forteller om alvoret i situasjonen, selv om det absolutt ikke er noen garanti at kreditoren vil hjelpe deg å rydde opp når det først er sendt ut inkassokrav.

Låne penger for å bli kvitt inkassokrav

Et alternativ kan være å søke om et forbrukslån. Det er sjeldent noen god idé å låne penger når man allerede sliter med å betale regningene sine, men dette kan løse en vanskelig situasjon. For ved å låne penger slik at man kan betale inkassokravet før konsekvensene blir for store, så kan man betale ned lånet over lengre tid. Ved et inkassokrav på mange tusen kroner er ikke dette mulig, men gjennom et forbrukslån kan man altså «låne seg ut» av knipa.

Det behøver ikke å koste alt for mye med et forbrukslån dersom det ikke er snakk om store summene, og at man velger så kort nedbetalingstid som mulig. Det viktigste er at man tar tak i problemene på et tidlig Stadium!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *