Hvordan presse banken din for lavere rente?

14Selv om renten på norske boliglån i skrivende stund (høst 2014) aldri har vært lavere, så er det ikke dermed sagt at du skal si deg fornøyd uansett. Det gjelder for øvrig også ved forbrukslån, ettersom konkurransen på markedet blir stadig større, og følgelig kan det være en annen bank som står klar til å tilby deg enn bedre rente enn hva du har i dag.

Dermed kan du presse banken din for en lavere rente, så lenge du har guts til å komme med et par enkle argumenter ovenfor dem. Slår de ikke til, så kan du simpelthen bytte til en annen og billigere bank.

Slik bør du gå frem

Å ordne seg en lavere rente hos banken er egentlig ikke så vanskelig som mange tror. Det enkleste er å ringe dem for å høre om de kan sette ned renten på lånet ditt – rett og slett. De fleste vil nok ikke gjøre det uten videre, men når banken hører på argumentene du legger frem, så kan det godt hende at pipen får en annen lyd.

Vi foreslår at du argumenterer med at nye kunder hos banken får lavere rente enn hva du har i dag, slik at det for deg kan lønne seg å bytte bank. I tillegg bør du legge vekt på at du har vært en god kunde i mange år, og du ikke har lyst til å bytte bank, men at du kommer til å gjøre det ettersom du kan spare mange hundrelapper i måneden ved å bytte til en billigere bank. Tror de ikke noe på det, så kan du legge frem et konkret tilbud fra en annen bank som et siste forsøk.

Du kan refinansiere gjeld

15Om banken nekter å gi deg lavere rente på et forbrukslån, så er det en enkel sak å refinansiere. Da tar du simpelthen opp et nytt lån hos en annen bank for å deretter betale ned det gamle lånet ditt. Det kan lønne seg å refinansiere selv om du er fornøyd med den renten du har, for mye kan ha forandret seg på de årene som har gått siden du tok opp lånet, og følgelig kan du i dag få en enda lavere rente.

Les mer om forbrukslån og hvordan oppnå lavere rente på Forbrukslån no

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *